Prijzen

Prijzen zonnepanelen : EPDM of Smartpools ?

Zonnecollectoren zijn beschikbaar in verschillende maten en prijzen.
EPDM komt vaak iets duurder uit ten op zichte van Smartpools.

Bij Rudy-Shop en Zwembad.eu is EPDM beschikbaar vanaf 50 euro / m² , en smartpools vanaf 300 euro (7,4m²). Per m² kost een smartpool paneel dus ongeveer 42 euro. Dit prijsverschil is te verklaren omdat er aan een smartpool praktisch geen werk is : deze zonnecollectoren komen toe in een doos en er is hier geen extra werk aan.

Tussen de 50% en 100% van zwembadoppervlakte in zonnecollectoren of met minder beginnen ?

50% beschouwen we als het absolute minimum om uw zwembad goed te verwarmen , u kan natuurlijk ook met minder zonnepanelen beginnen en dit indien tevreden (of ontevreden) dit later verder uitbouwen.

1. EPDM – zwembadverwarming zonnecollectoren op maat

Een probleem dat zich vaak voordoet bij zonnepanelen voor zwembaden is het gebrek aan plaats om deze zonnecollectoren te leggen. Hiervoor isEPDM een heel goede oplossing. EPDM Zonnecollectoren kunnen op alle maten worden gemaakt ! EPDM rubber is verkrijgbaar vanaf 50 euro /m².

Voorwaarden voor EPDM ? 
U heeft (1) minimaal 50% van uw zwembadoppervlakte nodig in zonnecollectoren en (2) een zandfilter nodig die sterk genoeg is om het water rondgepompt te krijgen.

Wat zijn de nadelen van EPDM Zwembadverwarming? 
Er zijn 2 (kleine) nadelen aan EPDM : (1) de prijs ligt iets hoger dan de prefab zwembadverwarmingen en (2) de installatie duurt iets langer.

Grote voordeel is dat EPDM op maat te maken is :

2. Smartpool zonnepanelen zwembadverwarming 6,1m x 1,2m of 6,1m x 0,6m

Zonnepanelen van smartpool worden geproduceerd in de Verenigde Staten en zijn momenteel (november 2007) heel goedkoop beschikbaar gezien de lage dollar koers. Deze zonnecollectoren zijn vervaardigd uit polypropyleen en kwalitatief zeker vergelijkbaar met EPDM.

Voorwaarden voor Smartpool ? 
Idem als het EPDM zwembadverwarmingssyteem : U heeft (1) minimaal 50% van uw zwembadoppervlakte nodig in zonnecollectoren en (2) een zandfilter nodig die sterk genoeg is om het water rondgepompt te krijgen.

Wat zijn de nadelen van Smartpool zonnecollectoren ? 
Er 1 groot nadeel als je Smartpool vergelijkt met EPDM: Je moet plaats hebben om de de smartpool panelen te kunnen plaatsen : 6,1M lang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *