Types

Types & soorten zonnepanelen :

Zonnecollectoren zijn beschikbaar in verschillende maten en prijzen. U moet rekenen dat u minimaal 50% van uw zwembadoppervlakte nodig heeft in zonnepanelen om een goed rendement te hebben.

Het maximale rendement van mijn zonnecollectoren :

Om optimaal effect te hebben dient u uw zonnecollectoren 30° naar het zuiden te plaatsen. Zonnecollectoren kunnen uw zwembadwater doen stijgen in temperatuur met 8° / dag , op voorwaarde dat u minimaal 50% van uw zwembadoppervlakte heeft in zonnepanelen en dat deze naar het zuiden geplaatst worden.

1. EPDM – zwembadverwarming zonnecollectoren op maat

Een probleem dat zich vaak voordoet bij zonnepanelen voor zwembaden is het gebrek aan plaats om deze zonnecollectoren te leggen. Hiervoor isEPDM een heel goede oplossing. EPDM Zonnecollectoren kunnen op alle maten worden gemaakt ! EPDM rubber is verkrijgbaar vanaf 50 euro /m².

Voorwaarden voor EPDM ? 
U heeft (1) minimaal 50% van uw zwembadoppervlakte nodig in zonnecollectoren en (2) een zandfilter nodig die sterk genoeg is om het water rondgepompt te krijgen.

Wat zijn de nadelen van EPDM Zwembadverwarming? 
Er zijn 2 (kleine) nadelen aan EPDM : (1) de prijs ligt iets hoger dan de prefab zwembadverwarmingen en (2) de installatie duurt iets langer.

2. EPDM – zwembadverwarming in kit

EPDM Zonnecollectoren kunnen op alle maten worden gemaakt , maar worden ook aangeboden met vaste afmetingen in kit. Voordeel is dat deze kits sneller te installeren zijn en de prijs per m2 goedkoper is.

Voorwaarden voor EPDM ? 
U heeft (1) minimaal 50% van uw zwembadoppervlakte nodig in zonnecollectoren en (2) een zandfilter nodig die sterk genoeg is om het water rondgepompt te krijgen.

3. Smartpool zonnepanelen zwembadverwarming 6,1m x 1,2m of 6,1m x 0,6m

Zonnepanelen van smartpool worden geproduceerd in de Verenigde Staten en zijn momenteel (november 2007) heel goedkoop beschikbaar gezien de lage dollar koers. Deze zonnecollectoren zijn vervaardigd uit polypropyleen en kwalitatief zeker vergelijkbaar met EPDM.

Voorwaarden voor Smartpool ? 
Idem als het EPDM zwembadverwarmingssyteem : U heeft (1) minimaal 50% van uw zwembadoppervlakte nodig in zonnecollectoren en (2) een zandfilter nodig die sterk genoeg is om het water rondgepompt te krijgen.

Wat zijn de nadelen van Smartpool zonnecollectoren ? 
Er 1 groot nadeel als je Smartpool vergelijkt met EPDM: Je moet plaats hebben om de de smartpool panelen te kunnen plaatsen : 6,1M lang

4. El Nino zonnepanelen voor uw intex zwembad

El Nino zonnepanelen hebben een groot doorstroomoppervlak en zijn de enige panelen die men kan gebruiken met een patroonfilter. Deze panelen worden geproduceerd in Scandinavie en zijn heel makkelijk en snel te installeren.
Prijs bedraagt 145 euro / el nino , deze is 3.6m² groot. Hieronder een foto van een El Nino installatie , doorgestuurd door een klant :

Temperatuursregelaars voor een efficientere zwembadverwarming op zonne energie

Een temperatuursregelaar zorgt voor een efficientere manier van zwembadverwarming , meer informatie over temperatuurregelaars

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *